Dunyanin merkezine seyahat...

Durmadan yaklasik 1000 mil yol yaptik. Bu 1000 mil icinde Italya'yi iki kez mazot almak icin bir Sardunya da, bir de Messina girisinde ziyaret ettik. Kisacik ve alelacele olan bu ziyaretlerimizde hayal ettigimiz sahane pizzalari yiyemedik. Bu kez hava iyi iken yol almak daha onemli idi.

La Rochelle'den yola cikali da en az 2300 mili meger ki "Dunyanin merkezine seyahat" etmek icin yapmisiz... Su anda Yunanistan'da Korent kanalindan onceki son giris limani olan Itea'dayiz. Itea, antik cagda dunyanin merkezi olarak algilanan Delphi'de.

Bugun anneme soz verdigim gibi onun dogumgununde komsunun bahcesindeyiz. Dun gece yarisini biraz gece nobete kalktigimda tam Yunan karasularina giriyoruk ve kizil bir hilal ile annemin dogumgununu kutladik. Sabah nobete kalktigimda ise artik Yunan ana karasina giriyoruk ve dogan gunes kipkirmizi ve cok mutluydu cunku sozumuzu tutmustuk.

-------
"Anneeee, komsunun bahcesinde oynuyoruz biz. N'olur bu aksam Itea teyzelede kalabilir miyiz? Bak yarin Korentler de tatil... Nooooluurr?"
-------

Salilari Korent kapali. Biz de giris islemlerini yapip, antik kenti gormeye gidip hava durumunu inceleyerek dinlenecegiz. Hava uygun ise Carsamba sabahi erkenden Korent Kanali'ni gecmek ve Ege'ye cikip artik eve gelmek uzere son etabimiz icin yola cikacagiz. Yaklasik 320 mil yani en az 2 gece 3 gun yolumuz var. Hava musade ederse durmayi planlamiyoruz.

Orhaniye'de adanin arkasinda denize girmeyi ve uzanip oylece durmayi hasretle bekliyoruz.

Evin bahcesinden haberlesmek uzere herkese cok sevgiler...


Sent by BlackBerry Internet Service from Turkcell

Yorumlar

  1. Ekincim canim,
    Komsu teyzenlerin bahcesinde bir sirtaki yaparsin kutlamalar icin degil mi? Artik hepimiz sonsuz heyecan icinde sizlere kavusmayi bekliyoruz. Alerjin, migrenin v.s. hicbirisi tutmadiysa sen de artik has bir denizci oldun demektir. Bugun telefonda en guldugum sey sizin Fatihle birbirinize hasret kalisiniz... Tabii sadece vardiya degisim sirasinda gorustunuz, sonra biriniz uyudu, biriniz dumende yol aldi.. Hay allah.
    Ikinizi de kucakliyorum canim cocuklarim. Korinth kanalinda o dev sileplerin arasindan ve Yunan adalarindan hayirli seyirler..
    Anne

    YanıtlaSil
  2. Ek'cim, süpersiniz. Haftasonuna Orhaniye'ye varmış olacaksınız yani. Ben de gitmiştim Korent kanalına kara yoluyla da olsa. Çok heyecanla seyrediyordu turistler gemileri ama seni bunca yer gördükten sonra pek etkilemez herhalde.Çok öptüm.
    Edi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar