24 temmuz 06.20 Guney Bati Ege'de gun doguyor

Dun aksam Ege bize hafif dis gosterdi. Ne de olsa denizler dalgalanmadan durulmazmis... Ruzgar 15-20knotu hic gecmedi ancak dalgalarla saat 22.30'a kadar calkalandik. Ama en azindan mazottan kar ettik ve hayli uzun yelken yaptik. 22.30dan sabah 05.00 civarina kadar da nispetten daha sakin ama karisik bir denizde ilerledik. Simdi gune hayli (dune gore) sakin basliyoruz, bakalim yeni gun bize neler getirecek.
Ilk aksam ve karisik deniz bizi Buscopan guvenligine itti ve risk almayip birer tane yuttuk. Bir bulanti ile karsilasmadik, artik Buscopan'in huneri mi yoksa Ege'nin karisik da olsa kisa ve dik dalgalari faktoru mu bilemiyorum. Dun pek fazla birsey de yemedik, nedense acikmadik pek. Gerci iki kurali unutmusuz. Biri yiyecek; hava ve deniz uygun olunca ac olmasanda yemek lazim, sonraya birakmayacaksin, ac olup da yiyememek kotu. Biz simdi mi sona mi derken, calkanti icinde yiyelim bari diyerek, Fatih'e ufak bir sandvic, bana da bir kutu diyet ton ile dunku yemek fasli atlatildi. Bu sabah kahvalti hazirlamak icin musaadeyi hevesle bekliyorum. Ikincisi de, ruzgar gunesin yakma hissini aliyor, hem krem hem de giyime dikkat etmek gerek. Bunlari yaptik ama yuzumuze krem surmeyi unutmusuz. Aksam birbirimizi gorunce parlak kirmizi renklerimize sasirdik!
Gece boyu uc buyuk trawling balikci, bir cruise ve bir kac tanker kardes gorduk, oltamiza takilan kac kez oldu sandiysak da hic olmadi ve seyir yolunda gecti.

Yorumlar

  1. Yolunuz açık olsun dostlar. Takipteyiz sizleri bizi her fırsatta haberdar edin olur mu?
    Haydi selametle...

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler Serkancim, internet buldukca bol bol haber veririz. Girit gezginler icin ideal butun sehirde ucretsiz internet var:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar