Sonunda Leeda'nin adasinda... Girit, Khania

gunduz pek guzel gecti, aksam yemegimizi yedik, nobetlere basladik ki fatih nobete gectikten sonra 23.30 gibi hava patladi. Hicbir hava raporunda yok. Tekrar baktik, nedir bu diye! Acik deniz cok deniz kaldiriyor, dalgalar karmancorman bizi savururken buyudukce buyudu ve duzenli bir 6 bofor ve zaman zaman 7ye cikan bir hava ile sabah 10.30'da Leeda'min adasi Girit'e vardik. Gece herseyi barindirdi, 32knot ile giden hizli yolcu gemileri (biz ortalama 5 ile gidiyoruz ve dun gece bir ara 1, 2knot ile gidiyorduk!) Balikci, savas gemisi, otopilotun aklinin karisip bizi Mora yarimadasina goturmeye kalkmasi, serpintinin tuzlu su yagmuru seklinde tekneyi yikamasi... Bilgisayar oyunlarindan farksiz bir geciste Fatih sirilsiklam tam 13 saat dumen tuttu! Simdi giris islemleri icin karaya cikiyoruz. Sonra da dinlenip Leeda ve Alekos ile bulusacagiz. Kaptan gercekleri sonra yazar, bunlar benim gorduklerim!

Yorumlar

  1. HANYA YI GORDUNUZ, SIRA KONYA DA :-)
    TR METEO, BUGUN ICIN G. EGE DE "FIRTINAMSI RUZGAR" VERIYORDU. ANLASILAN HAVA ERKEN CIKTI VEYA "ACIK DENIZDE, OLUR BOYLE SEYLER" OLDU. YARINDAN SONRA SAKIN GOZUKUYOR.
    OTOPILOT UN SASIRMASI, ETRAFTAKI DEMIR MADENLERININ PUSULAYI YANILTMASI ILE ILGILI OLABILIR. MARMARA DA, IMRALI ADASI YAKINLARINDA BOYLE BIR BOLGE VAR; PUSULAYI FIRDONDU GIBI YAPIYOR (1. KAPTANIN YORUMUNU BEKLERIZ).
    IYI GIRIT LER, YEDIGINIZ ICTIGINIZ SIZIN OLSUN, GORDUKLERINIZI BIZE ANLATIN, YETER.

    YanıtlaSil
  2. IYI EGE'LER, YEDIGINIZ ICTIGINIZ SIZIN OLSUN, ROTANIZ ACIK OLSUN, GORDUKLERINIZI BIZE ANLATIN, YETER.

    Madrid Sinir bekcisi don-a.o.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar