EMYR leaving Haifa.

15.55'te Haifa'dan Askhelon icin yola ciktik. Kuzeyli hafif ruzgarlarla yelkenle guzel guzel 90 mil kadar asagi inmeyi bekliyoruz. En onemli sart karadan 6 mil aciktan seyretme zorunlulugumuz ve balik ciftligi ile tanker trafigi yuksek Ashdod limani cevresinde yogun dikkat.
Buraya vardigimizda icme suyumuzun yeserdigini farkettik. Bir sure ictik- gercekten yeserene kadar- ve birsey olmadi ama sonra dibindeki yosunlardan dolayi pimpiriklendigim icin dunu minimum su ile gecirmistik. Bu sabah markete gitmek (taxi?, nasil cagrilir??, bugun tatil heryer kapali?, acik market?, vs vs) konularini herkes tartismis olmali ki genel bir VHF bilgilendirmesi ile gune basladik. Yine de sonunda Jounieh'ten doldurdugumuz marina suyunu kaynatip icmeye karar verip, Askhelon'dan aliriz demistik. Ama sadece su degil, yiyecek stoklarimiz, ozellikle taze yiyeceklerimiz tukenmisti, yarina sabrederiz demistim. Neyse, birseyi istemeye goreyim, oglenki skippers meeting (rota-bilgi toplantisinin) ardindan Hasan Kacmaz'dan 3lt su aldim ve tam o sirada Hasan bey liman sorumlusuna bizi markete goturur musun diyince aklimi okudu sandim :) evet, isteyen gelsin denince cok sevindim ve Betty ile hemen arabaya atladik. Markette onbes dakikamiz vardi ve hasan beyle uzerini hic okuyamadigimiz ama ne oldugunu tahmin ettigimiz pringles, cubuk kraker, corbalar, cesit cesit meyveli yogurtlar ve salata, domates, biberler ile yumurta, sut ve siyah ekmek ile arabamizi doldurup geldik. Markette 2ltden buyuk sise su yoktu!! :) su konusu hakkaten Askhelon'a kismetmis...

Aksam yemeginde kocaman bir salata, peynirli wrap ve gece seyri boyunca kocaman uzumlerim, cesit cesit yogurtlar ve neli oldugunu bilmedigimiz corbalarla ziyafet var. Tabi her lokmada bizi markete goturen super kisi Illan'da aklimizda olacak.

Gece hava da kalicak... Motora, mazota kuvvet sabah 10 gibi Askhelon'a girecek gibiyiz...

Yorumlar

Popüler Yayınlar