Port Said anıları....



EMYR Komitesi Port Said'de grup liderlerini teşekkür yemeğine davet etti. At arabaları ile marina kapısından alınıp (pasaport ile girip çıkıyoruz :)) şehir gezisi ardından restorana götürüldük.










Restoran tam bir kebapçı. Tek farkı balık restoranı olması. Mısır'ın bir içki kültürü olmadığı için meze kültürü de pek zayıf. Mayonez, tahin ve pancarın renk verdiği benzer bir kaç meze geldi. Resimde Fatih Hasan bey ile...









Mezelerin aksine, yemekler muazzamdı...
Muhteşem bir balık çorbası, dev karides ızgaralar ve kocaman balık tabakları ile büyük bir ziyafet çektik. Resimde ben, Dave ve Kath ile yemek beklerken...








Kahire muhtesemdi. Kaldigimiz 5 yildizli otelde odamiz, karsisinda Piramit manzarasi ile muthisti. Ayrica suyu kapatmak zorunda kalmadan sicak dus alip, sabit yatakta yatmak cok iyi geldi. Ama grubun yarisi Firavun'un lanetine tutuldu ve hastalandi. Dun aksamki rally yemegine katilim sinirli oldu. Cok guzel bir havuz basinda Port Said Valisi ve ileri gelenleri ile bir aksam gecirdik. Sabah 7de kalkip yol hazirliklarina, dertop olma ve tekne yikama, pasaport islemleri vs ile buranin saati ile 11de demir almaya basladik.

Not: buranin saati bizden bir saat geri kalmis cunku devrim nedeniyle karisikliktan kimse saatleri yaz saati uygulamasina gecirememis.

Yorumlar

Popüler Yayınlar