B planina geciyoruz

Girit'ten cumartesi sabah erken cikip, pazar gecesine kadar 2 gun 1 gece boyunca batiya gitmeye calistik. Ruzgar surekli tam kafadan ve yuksekti. Boylece cok buyuk ve karmakarisik dalgalar yapip bizi geri savurup durdu. Yolumuz gemi rotasinin ortasi ve her yonden surekli gemiler geliyor. Bu gucsuzlukle onlara gore konum tutmak cok yorucu. Gece nobeti hem nem hem de serpintiden dolayi islak ve yorucu, gunduz ise asiri gunes ama ruzgarla cok calkantili devam etti. Pazar gunu gun boyu dalgalara ve tam kafadan gelen ruzgara karsi ilerlemek icin Ada en az bizim kadar mucadele etti! Bunun karsiligi hesapta olmadigi kadar mazot kaybetmis olmamizdi. Hic bir hava raporunda olmayan ama kitaplarda genellikle bu donem icin veren duzenli 5-7 boforun en ust siniridaki bu mucadele bizi hem fiziksel hem ruhsal olarak cok yordu.

Hic dusmeyen hava, mazotun yetmeme olasiliginin ortaya cikmasi ve armadaki sorunla beraber daha 300mil boyunca siginacak hicbir yer olmamasi biraraya gelince daha fazla hirpalanmamaya karar vererek pazar aksam 20.00de Girit'e donme karari aldik.

Bulundugumuz noktada Malta icin batiya dogru 300 mil daha bu risklerle gidip; sonrasi belirsiz bir seyahate devam etmek veya 350 mil doguya ruzgar ve dalgalarin yonune Bozburun'un sakin guvenli ve huzurlu sularina ulasmak gibi bir secimle karsi karsiyaydik. Secimimizi hemen yapip daha rahat bir yolculuga basladik.

Artik batiya gitme ve donme sezonunu kacirmis oluyoruz, bu seneyi bizi birakmayan Ege'de gecirecegiz. Zaten 4 temmuz yerine 22 temmuzda cikmakla dogru hava koridorlarini kacirmistik. Cok yorgunuz, insallah daha fazla dayak yemeden yarin oglene dogru bu sefer Girit'in baskenti olan Hania'nin dogusundaki Iraklion'a girip, dinlenip, yemek yiyip! yeni bir gezi plani yapacagiz.

Dogu yonunde de sali, carsamba hava yuksek gorunuyor, biraz Iraklion'da kalip havanin dusmesini bekleyip kendimize gelecegiz.

Yorumlar

  1. Sevgili Ekin & Fatih,
    Ruzgariniz bol olsun diyecektim ama... dogru yonden ve faydali ruzgariniz bol olsun! En iyisi "rastgele!" :) Annemin de cok selam ve sevgileri var, kalbimiz sizlerle. Insallah Ege'de hepberaber gorusuruz.
    Sevgiler,
    Emre Barzilay

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar