IMG00141-20090807-2115.jpg

Lisbon yerine nasrettin hocanin gole maya caldigi tarihi kasaba gibi biz de Vasco de gamanin dogduguna inanilan bir yere geldik. Hic turistik olmayan gayet dingin bir yer. Bir kale, bir kilise 1500lerden eski sehir ve bir de tabi yeni sehir var. Ana caddelerin bulvarlarin adi hep vasco da gama ve tabi esas heykel de kendisine ait. Biraz da Bozcaada gibi. Marina kalenin ve plajin onunde, yani sehrin en guzel yerinde kaliyoruz. Yarin gidip gezecegiz bugun ancak islemler, dus ve yemekle gecti. Marina tam vasco da gama plajinin caprazinda ve bu aksam da burda plaj partisi gibi bir etkinlik var. Ses sistemlerini deniyorlar ve kalabalik toplanmaya basladi. Bizim bu etkinlige bu yakinligimiza ragmen birazdan itibari ile cit ses duyacagimizi sanmiyorum.

Bu arada marinamizda internet yok. Wireless sorunca marina yetkilileri Sehirde bir adet internet cafe varmis- yeni bolumde tabi- onu tarif ettiler.

Hava biraz sertlestigi icin minik marinaya giren girene, bayagi kalabaliklasti marina.

3 gunluk yola dair su an ikimizde cok detay hatirlayamiyoruz. Belki sabah kalkinca daha cok hatirlayacagiz...

Ruzgar Finistreden itibaren hep arkamizdan ve 10-13 knotun altina dusmeden hatta 16-20leri bolca ara ara da 23-24lere cikarak esti. Kesintisiz. Dalgalar koseyi donunce arkadan gelmeye basladi ve boylece sanki gizli bir el tepeden bizi asagi hoplatircasina, resmen dama tasi gibi, asagi itelenerek hizla geldik. Ortalama 7,5 mille geldigimizi saniyorum. 11 mili astigimizi bile gorduk... Bu sayede de bu etapta 50 mil ekstra geldik.

Seyirde hayatimizda gordugumuz tum tanker adedi kadar tankeri radarimizda gorup yanlarindan hoplaya hoplaya gectik. (Bu kadar cok baharati avrupalilar ne yapacak bilemiyorum)

Her iki gece de annemin siparis ettigi aydede dolunay olarak tepemizde projektor gibi bize yol gosterdi. Gercekten cok rahatlatici oluyor ve ay sabah 8lere kadar, yani gunes dogup da (7.30 gibi)isigi ile ayi bastirana kadar ay yol gosterdi. Biscaydeki en zor anlardan biri tam sabaha karsi ile sabah arasindaki tam karanlik idi, yer gok tek renk. Bu sefer aydedemiz sayesinde bunu yasamadik.

Yol boyunca gece gunduz yunuslar da hep bizimleydi. Bu arada Biscay'de gece nobetindeyken yunuslar ilk gelip yanimdan fiyt diye ses cikarip suya atladiklarinda Biscay canavarlari tarafindan yenen Turk kizi olarak tarihe gececegime inanmistim. Saka bi yana korkudan koltuktan dusuyordum... Simdi alistim, fiyt dediklerinde hemen seviniyorum, etrafa bakmaya basliyorum. Cok enteresan olan yunuslarin seslerini ayaklardaki odalardan duymak ve iskele kamara on camindan onlari izlemek.

Genel olarak birbirinin cok ayni zamanlar gecirdigimiz icin seyirden su an icin daha fazla birsey hatirlayamiyoruz.

Yolun bundan sonrasinda havaya gore ilerleyecegiz. Pazara kadar dinlenecegiz ve cikmak icin havayi bekleyecegiz. Pazar sabah uygunsa cebelitarik civarini hedefleyerek yola devam.

Simdilik herkese cok sevgiler,
Ekin.

Sent by BlackBerry Internet Service from Turkcell

Yorumlar

  1. Anlasilan keyfiniz yerinde :-)
    Hava raporlarida yarinden itibaren iyiye benziyor.
    Malaga 300, Almeria 400 mil otede. Ha gayret, yolun yarisini gececeksiniz.
    Sevgiler, iyi seyirler.

    YanıtlaSil
  2. Gunaydin,
    Umarim iyi dinlenmissinizdir.
    "ADA" hakkinda da biraz bilgi verirseniz, seviniriz?

    YanıtlaSil
  3. opucukler
    Fish and shellfish are at the heart of the traditional local cuisine, which always uses fresh ingredients, especially fish straight from the local fishing ports at Sines and Porto Covo. Dishes such as “açorda de marisco” (shellfish with a bread porridge) and “feijoada de búzios” (whelk bean stew) are typical examples of the influence of the Alentejano hinterlands on the local cuisine, resulting in an irresistible combination of flavours from the coast and from the plains.
    Sinesde meshur bir Summer Food Festival varmis. Cevre koylerden herkes oraya ait malzemeyle yaptigi yeni yemekleri getirip sergilermis. Ama bakin oranan yoresel yemekleri de neymis: Hem de Fatihe hitap edecek Vasco da Gama bademli kekleri...
    "Although the main element of Sines cuisine is fish in all its forms – served hot, in salads or in hors d’oeuvres – the regional cakes known as “Vasquinhos” – small almond cakes named after Vasco da Gama, the great navigator who was born in Sines – should not be missed."

    YanıtlaSil
  4. Anladigim kadari ile internet durumunuz zayif:
    USGRIB e gore: Bugun yarin havalar kuze batidan makul.
    Bir tek pazartesi gunu oglenden itibaren Gibraltar civarida yagmur goruluyor. Ertesi gun bitiyor.
    Accuweather da ayni seyi soyluyor.
    Iyi seyirler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar