Kalimera Hellas!

Itea'da dun aksam bir yorgunluk yemegi yiyip, erkenden uyuduk. Saat farki ile vedalasip, 10 saatlik bir uykudan sonra hemen giris ve transit log islemleri icin evraklari alip yola ciktik.

Dun buraya gelirken hicbir pilot kitapta telefon numarasi bulamamistik. Bir kitapta marina yapim asamasinda bir digerinde ise insaatta olan bir kisim var ama marina calisiyor yaziyordu. Marinaya bir girdik, in cin yok. Kendi basimiza baglanmaya baslamisken az ilerden bir adamcagiz gelip bizimle sohbete basladi (yardim da etti sayilir) anladik ki teknelerden birinin sahibi bir ingiliz. "Ben 3 gundur burdayim gelen giden olmadi" dedi. Neyse biz rahatca, bize Murefte limanini hatirlatan bu limana, baglandik. O sirada mini tankerle mazotcu da geldi ne kadar mazot lazim diye sordu ve donuste mazotla berabert bana bir tutam lavanta cicegi ile dondu. Dun hersey pek denk dusmustu yani.

Yanimizdaki iki tekne ingiliz ve onlar da fethiyeye gitmek icin burdalar. Bir hayli sohbet ediyoruz, cok ortak paydamiz var:) onlar da burdan cikip tek seferde Datca'dan giris yapmayi planlamislar.
Ayrica bir tekne sahibi ciftin Fethiye'de evi varmis.

Neyse, sabah Sahil Guvenlik'e islemler icin gittik. Bir miktar kagit isi ve cesitli odemeler yaptiktan sonra, bayan asker bize transit log icin bir vergi odememiz gerektigini soyledi. Amfissa adli 10km otedeki sehirde olan vergi dairesine gitmemiz gerekiyormus. Bir taksi ile gidis donus icin anlastik, vergimizi odedik geldik ve ayni odadaki kiza evraklari verdik. Kiz yaninda 2-3 kisi ile tartisa tartisa geri geldi. Eyvah dedik yine gidicez. Sona bize daha ust rutbe bir asker kendilerinin bir hata yaptigini ve bu nedenle cok ozur dilediklerini, odedigimiz vergi parasini bize geri vereceklerini, bizim bir dilekce ile parayi geri talep etmemizi soyledi. Hepsini yaptik. Edaxi! Peki transit log dedik. "Onun icin gumruk memurlarina gitmeniz lazim." Peki diyip tarif edilen yere gittik. Kapi duvar! Gun icinde bir kac kez daha ugradik ama kimse yok. Yarin sabahtan tekrar gidicez eger gene kapali ile askerlere gidip napicaz deriz. Bakalim. Yanimizaki ingiliz tekne bir baska sehirde 3 gun ugrasmis, yani bizim ki normal.

Oglenden beri yagmur yagiyor. Biz de az once tekrar hava durumunu inceledik. Ege bugunlerde biraz sert ve karisik. Bosuna hirpalanmamiza gerek yok biz de cuma sabah hava duzelince cikmaya ve pazartesi gibi orhaniyede olmaya karar verdik. Zaten transit log olmadan Korent'ten gecemiyoruz. Umarim yarin o is hallolur da rahat bir kisa mola vermis oluruz. Yanimizdaki ingilizler de havayi bekliyor, onlar henuz kararsiz- cumartesi veya cuma cikacaklar.

Biz de firsattan istifade hem yarin antik sehir Delphi'ye gitmeyi, hem de bu cok sirin sahil kasabasinda biraz dinlenmeyi planliyoruz.

Bir suredir internet bulamiyoruz. Burasi da henuz bir marinadan ziyade liman oldugu icin oyle bir hizmet yok. Bloga yazilanlara cevap veremiyor olma nedenimiz bu, lutfen bir kac gun daha musade bunun icin.

Simdilik durum boyle, herkese cook sevgiler...

Ekin@itea


Sent by BlackBerry Internet Service from Turkcell

Yorumlar

Popüler Yayınlar