Ada Turk karasularinda...

Bayragimizi cektik, Turkcellimizi bulduk, simdi Kas aciklarindayiz. Gece 00.50'de aniden motorumuzun durmasi ile macerali bir seyir yasadik. (Macera derken, gece nobeti karanlikta calkalanarak tanker avlamak ve gozlerini acik tutmak icin zorlanmaktan ibaretken, simdi motor devri takibi ve motor sesi dinleme de eklenince zaman su gibi akip gecti)
Kibris'tan itibaren Kuzey-kuzeybati yonunde kafadan aldigimiz 10-15knot ruzgar ve gun batarken baslayan dalgalardan dolayi yorucu bir seyirle ilerliyorduk. Fatih'in nobeti sirasinda ben uyurken Iskele motorun durdugunu, ancak sancak motoru calisir duruma getirmemis oldsugunu farkedip disari firladim. Sorunun ne oldugunu anlamadan sancak motoru calistirmak istemedik. Fatih, mazotta su var galiba diyince hemen son mazot aldigimiz yer ile ilgili dusuncelere kapildim :) ancak mazotumuz ceyrek depo kalmisti ve o kadar calkanti ile altta biriken pislik ve inmis olan su motor filtresinde birikmisti. Fatih filtreyi temizledi ve iskele motoru calistirdik. Sancak ise hava yaptigi icin calismadi. fatih'in nobetinin bitmesine cok az kalmisti, hazir iskele motor calisirken ona uyumasini ve dinlenmesini soyledim. Ben 4 saate yakin uyudugum icin iyiydim ve bizi daha neler bekler bilemeyiz, dolayisi ile hazir motordaki sorun yokken dinlenmeliydi. Yarim saat gecti gecmedi motorum devri dusup yukselmeye basladi. Bir de o sirada AIS'I'm calismiyor sadece radarla ilerledigim icin tankerlerin yonlerinden de emin olamiyordum. Fatih'I uyandirdim ve filtreyi kontrol etti, bir miktar su gelmisti gene. Bu arada hengamede telsizin sesini kismak isterken kapattigimiz icin AIS'in gittigini anladim ve huzura kavustum. Sabah gun dogana kadar bu sekilde devam etmeye karar verirken alternatif rota olarak Kas'I belirleyip ilerledik.
Bu sirada ara sira GR arasira TR cesitli operatorleri cekmeye baslayinca maillerimle biraz vakit gecirdim. Bu sirada devir surekli duser cikar hale gelmisti ve olagan olarak algilar olmustum. 4.50 gibi tam yerle gok ayni renklere burundugunde en zor saat geldi ve gozlerimi daha fazla acik tutamaz olup Fatih'I kaldirdim.
Sabah 5.50 gibi gun dogmustu ve dalgalar sakinlemisti. fatih hemen beni kaldirip motora bakmaya indi. Havasini aldiktan sonra ve tekrare filtreyi temizleyip son 60lt mazotumuzu da ekledikten sonra tekrar kafadan kafadan gelen hava ve suya karsi yola koyulduk. Sabah sakinligi, dalgalar bizi yere vurmuyor... Kas'a girmekten vazgectik. Toplam 100-105 mil yolumuz var, mazotun hesapsal olarak yetmesi gerek. Bir ruzgar yakalasak ve ortalama 5- 5,5knot tuttursak cok rahat edecegiz ama simdilik motora kuvvet ilerliyoruz. Bakalim yeni gun bize gecesini Oraniye'de gecirmemize izin verecek mi?

Yorumlar

  1. VAH BAHTSIZLAR, VAY.
    3 GUN ACIK DENIZDE ROTA TUTTUR, COK GUZEL GEL; SONUNDA EGE KIYILARINDA CALKALAN DUR.
    HAYATIDA DALAMAN ONLERINDE BIR TEK SEFER HARIC, SALANMADAN GELEMEDIK. TE SEFERDE DE EKIN DE VARDI, KAYMAK GIBI GELDIK, KENDIMIZ NETSEL MARINA ATMAMIZLA BIRLIKTE FIRTINA KOPMUSTU.
    EYUP

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar