Cebelitarik'a dogru

Dun gece 12 saat uyuyup, sabah gayet dinlenmis olarak kalkinca guzel bir kahvaltinin (2 ispanyol- 2 fransiz yumurtasi ve fransiz peynirleri ile cok denizci menemeni...) uzerine Sines'I gezmeye ve eksikleri almaya ciktik.

Sines, kalesi, kilisesi, daracik ara sokaklari ve bir meydan ve ana caddesi ile cok sempatik bir sehir. Bulabildigimiz supermarket, bizim Hisarustundeki Megacenter'a benziyor- belki biraz kucugu. Bir pastaneden yol icin cok guzel ekmekler ve kekler aldik. Bir eczaneden de ne olur ne olmaz diye Buscopan aldik. Ben yanimda var sanmistim ama yanimdaki baska bir ilacmis.

Ogleden sonra Ada'yi yikayip yola hazirladik. Mazot iskelesini cok dar bir yere yapmislar, ruzgar da var, gir-cik yapmamak icin bizim 20lik bidonlarla transfer yaptik. 3 seferde bu isi hallettik. Aksam yemegi olarak da Ispanya'dan aldigim paella pirinci ve cesnileri ile bir paella denemesi yaptim. Yedik ama madalyalik degildi.

Yarin sabah 9 gibi hava aydinlaninca yola cikacagiz. Hedefimiz Cebelitarik'i gecip Malaga civarina varmak. Yaklasik 320 millik bir yol. Eger Malaga'ya rahat varirsak Almarimar'a devam ederiz. O da yaklasik 390 mil. Son etapta normalden fazla hizli gelmistik, simdi bir miktar daha benzer ruzgar ve asagi hopalatan dalgalarla gidip, sonra koseyi doguya donunce nasil bir hiz yakalariz bilemiyoruz. Hedefimiz ortalama 6,5 mil ile yol almak... Bakalim...

Telefon cektikce haber yazariz, bu gece de herkese rahat bir uyku...

Ekin.




Sent by BlackBerry Internet Service from Turkcell

Yorumlar

  1. Hedefler guzel.
    ADA ya iyi bakin.
    Iyi seyirler.

    YanıtlaSil
  2. Gunaydin,
    USGRIB Gibraltar icin pazartesi gunu yagis notu kalkti. Bol ve arkadan ruzgarli gunler Gibraltar da bitiyor, kuzey ve dogu ruzgarlari basliyor.
    Haydi motora kuvvet iyi seyler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar