Cizmenin burnundan Yunanistana...

Sabah saat 10 civarlarinda geldigimiz Messinadan ancak saat 13 civarinda ayrilabildik. Sicilya ve Italya arasindaki kanali akintinin lehimize oldugu saatte kolayca gectik. Cebelitarik'in high water zamanindan 1 saat sonra akinti kanal icinde kuzeyden guneye akmaya basliyor. Biz tam o zamanda gectigimiz icin akinti bize dogru donmekte oldugundan suyun uzeri kucuk kucuk girdaplarla kapliydi. Bizim Canakkale Bogazini tekne ile gecmemis biri icin ilginc olabilecek Messina Bogazi bizim cok fazla ilgimizi cekmedi. Feribot ve Cruise gemilerini saymazsak bana, bizim Bodrum yarim adasinin kuzeyindeki Gulluk gecidini hatirlatti.

Mazot almayi planladigimiz Messina Ticari Limanina bir cruise gemisi ve bir feribotla birlikte girdikten sonra mazot isyasyonunu bulamatik. Bu arada limanin portmaster'I telsizle bizi arayip ne isyedigimizi sordu ve boylece mazot istasyonunun kapali oldugunu ogrendik. Yunanistana kadar cok uzun bir yolumuz oldugu icin mutlaka mazot almaliydik. Portmaster bize karsi kiyida bir liman onerdi. Gps den telefon numatrasini bulup arayip mozot oldugunu ogrendik. Yaklasik 1 saat icinde artan ruzgarla birlikte mazot iskelesine yanastik. Gorevli bize cok iyi davrandi mazot iskelesinde 1 saat kalmamiza izin vermekle kalmadi alisveris yapmak istedigimiz marketi arayip alisverislerimizi tasimamizin zor olacagini soyleyerek bizi arabayla geri getirmelerini rica etti. Boylece tasimanin en cok sorun oldugu icme sularindan Turkiye' ye varana kadar yetecek miktarda alabildik.

Simi bogazdan cikmak uzereyiz ve sancagimizda meshur Etna Yanardagi var. Birazdan Italyan bayragini da indirip burnumuzu Yunanistana cevirecegiz. Menorka' dan beri sanirim 600 milden fazladir mazot almak haric hic durmadan yol aliyoruz ve en az bir 300 mil daha boyle devam edip varis saatlerimize gore Yunanistanda bir yerde bir gun kalacagiz. Onumuzdeki 2 gun Iyon denizinde yol aliyor olacagiz ve muhtemelen telefon cekmeyecek....

Herkese cok sevgiler...


Sent by BlackBerry Internet Service from Turkcell

Yorumlar

  1. Bir etapda toplam 900nm.
    300 nm olan rekorunuzu 3 e katladiniz. Tebrikler.
    Aman dikkat, Orhaniye yi gecip, Kibris a falan gitmeyin.
    Iyi saeyirler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar